Overal Wifi

Overal Wifi

Wifi (draadloos netwerk) is in veel huishoudens niet meer weg te denken. Laptops, tablets, smartphones maar ook vaste PC's kunnen via wifi met internet communiceren. Dat geeft een grote bewegingsvrijheid en door het hele huis een goede internetverbinding. Afhankelijk van de situatie kunnen er echter kamers zijn waar dat niet optimaal is waardoor een trage verbinding ontstaat of helemaal geen bereik. Dat kan met verschillende componenten worden verbeterd zodat u zowel in de tuin als op zolder een goede verbinding heeft.

Aan de hand van enkele voorbeelden laten we u zien hoe problemen met de verbindingskwaliteit kunnen worden opgelost.

Situatie
U heeft, zoals in veel woningen, uw internetaansluiting in de meterkast. Vaak is dit een gecombineerd apparaat bestaande uit een modem, router en draadloos toegangspunt (wifi). Het modem verzorgt de verbinding naar buiten terwijl de router zowel bedraad als draadloos de verbinding met de verschillende computers onderhoudt. Wanneer een computer bedraad is aangesloten, ligt er een UTP-kabel van de router naar de computer. Dit is de meest stabiele en bedrijfszekere verbinding.
Voor laptops en andere mobiele apparaten die ook met het internet verbonden moeten worden, is dat echter niet handig. Hier komt wifi goed van pas zodat er draadloos verbinding kan worden gemaakt. Wifi verzorgt dus de verbinding tussen de router en bv. een laptop. Dat gaat goed zolang de laptop relatief dicht bij de router blijft. Maar wanneer deze meegenomen wordt naar de zolder, wordt het signaal misschien te zwak. De laptop ziet de router misschien nog wel maar de snelheid is helemaal weg.

RangeExtender
In deze situatie kan een Range Extender uitkomst bieden. Diverse fabrikanten bieden deze aan. Plaats de Range Extender in het pand op een positie waar nog een goed signaal van de router aanwezig is, bijvoorbeeld op de eerste verdieping en synchroniseer hem met de router. De Range Extender ontvangt het draadloze signaal van de router en zend dat weer uit op de eerste verdieping. De kans is groot dat de laptop op zolder nu weer een goede internetverbinding heeft. De snelheid wordt op deze manier wel lager.

Voor een goed advies en natuurlijk een degelijke oplossing, komen we graag bij u langs.

Neem direct contact met ons op.
//]]>